شما اینجا هستید :تغذیه برتر / خبر

مديرعامل بنياد فرهنگي اصناف ايران و دبير دومین جشنواره ملي تغذیه برتر:

توانمندسازی اصناف و اعتمادسازی مصرف کنندگان از اهداف مهم و مورد توجه اتاق اصناف و بنياد فرهنگي اصناف ایران است

اسفند 7, 1395 در 1:38 ب.ظ

مديرعامل بنياد فرهنگي اصناف ايران و دبير دومین جشنواره ملي تغذیه برتر با طرح اين پرسش كه چرا جشنواره تغذيه برتر برگزار مي شود؟ گفت: در ایران حدود ۳۶ درصد جمعیت کشور از مراکز غذایی خارج از منزل غذا تهیه می کنند.این رقم در امریکا حدود ۷۵ درصد است.
به گزارش بنیاد فرهنگی اصناف ایران، منصور حسینی وي افزود: براساس مطالعات انجام شده ۶۰ درصد آشپزخانه ها محل اصلی انتقال عوامل بیماری زا از طریق غذا هستند،لذا توجه به سلامت جامعه و تغذیه مناسب بزرگترین مسئولیت اجتماعی تمامی شهروندان در هر موقعیت و سمتی است، این وظیفه برای کسانیکه دست اندرکاران این حوزه هستند سنگین تر و جدی تر است.
معاون فرهنگي و پارلماني اتاق اصناف ايران افزود: باید توجه داشت که در کشور بیش از ۱۳۰ هزار واحد صنفی در حوزه غذا و تغذیه جامعه در رستورانها، چلوکبابی ها، فست فودها، تالارهای پذیرایی و … فعالیت دارند. ۴۰درصد ازاین واحدها به دلایل مختلف دارای مجوز رسمی نیستند و در چتر نظارتی اصناف قرارندارند. لذا توانمندسازی اصناف از یکسو و اعتمادسازی برای مصرف کننده گان از سوی دیگر از اهداف مهم و مورد توجه اتاق اصناف و بنياد فرهنگي اصناف ایران است.
حسيني تاكيد كرد: اتاق اصناف ایران معتقد است کار ریشه ای و اساسی با رویکرد بازرسی و نظارت صرف ممکن، موفق و فراگیر نیست ؛برهمين اساس با همکاری و هماهنگی اتاق اصناف ایران، اتحادیه های صنفی و صاحبان بنگاههای صنفی با دستگاه های نظارتی و اجرایی و قانونگذاران در این زمینه می توان سیاست را به سمت فرهنگ سازی بهداشت و کیفیت غذا پیش برد.
وي افزود: با مدل همكاري چند سويه مي توان مشارکت موثر و كارشناسي اصناف و متصدیان واحدهاي صنفي را در اجرای سیاست هاي بهداشتي افزايش داد و نیز قوانین و مقررات بهداشتی در حوزه غذا و تغذیه را واقعي و تأثیر پذیر كرد.
وي افزود:براي اجراي اين سياست چند كار توامان به اجرا در آمد،نخست آنکه بنیاد فرهنگی اصناف ایران راه اندازی شد تا حوزه فرهنگ سازی اصناف در آن متمرکز شود و سیاست و برنامه های جامعی برای اصناف کشور طراحی و اجرا گردد و دوم اینکه به جهت تأثیرگذاری تغییرات ضروری حوزه اصناف، سیاست مداخله و حضور اصناف طراحی و مورد تأکید قرار گرفت . این سیاست با تاسیس دفتر سلامت اتاق اصناف ایران اجرایی شد.
معاون فرهنگي و پارلماني اتاق افزود: دفتر سلامت اتاق رابط اصناف با دستگاه های اجرایی و تقنینی است و بنا دارد تا چارچوبها و اطلاعات درست و واقعی از شرایط اصناف ، الزامات و ضرورتهای فعالیت در این حوزه را استخراج و در اختیار دولت و مجلس قرار دهد و نیز درک مشترکی بین دستگاه های اجرایی و اصناف در خصوص مسائل مطروحه ایجاد نماید .
حسيني تصريح كرد: در هر سال برگزیدگان جشنواره كه بالاترين نشان مسوليت اجتماعي حوزه سلامت اصناف را كسب كرده اند، عضو شورای مشورتی دفتر سلامت اتاق اصناف ایران خواهند بود و از دیدگاه های کارشناسی آنها در ارتقاء سلامت جامعه و رفع مشکلات اصناف حوزه غذا بهره خواهیم برد .
وي تاكيد كرد كه ذائقه مردم ما عوض شده. مردم غذاي خوب از بد را به خوبي تشخيص مي دهند. مردم به سلامت خود توجه دارند و به عنوان يك مسوليت اجتماعي ماهم بايد به سلامت مردم مان توجه كنيم.بايد به كمك هم و با الگو قراردادن اصناف برترحوزه غذا، شاخص سطح استاندارد سلامت در تمامي حوزه ها را افزايش دهيم. و اين يك كار مشترك بين اتاق اصناف ،اتحاديه هاي صنفي و واحدهاي صنفي نمونه است كه مدل اجرايي ان را تعريف كرده ايم.
وي خاطرنشان ساخت كه بنیاد فرهنگی اصناف با هدف تولید محتواهای فرهنگی از قبیل برگزاری جشنواره ها، کلاسهای آموزشی موضوعي، ملي وبین المللی، نشستهای تخصصی و تولید کتاب و فیلم در حوزه امور فرهنگی ورود پيدا كرده است.

0

پاسخ دهید