شما اینجا هستید :تغذیه برتر / خبر / مصاحبه

در میزگرد دومین جشنواره تغذیه برتر :

علي فاضلي: ارتقای مسولیت اجتماعی و سلامت محوری از اهداف جشنواره تغذیه برتر است

اسفند 3, 1395 در 7:42 ق.ظ

میزگرد تغذیه برتر در استقبال از برگزاری دومین جشنواره تغذیه برتر و اعطای نشانی ایرانی در حوزه تغذیه با حضور فعالان صنفی و مسئولان بنیاد فرهنگی اصناف ایران و اتاق اصناف ایران برگزار شد.
به گزارش بنیاد فرهنگی اصناف ایران، علی فاضلی رییس اتاق اصناف ایران در این میزگرد گفت: هدف از برگزاری جشنواره تغذیه برتر در سطح ملی، ارتقاء مسوليت اجتماعی و توجه به موضوع سلامت و بهداشت در بنگاه های تولید و عرضه غذاست.
وی که رییس بنیاد فرهنگی اصناف ایران نیز هست، تاکید کرد که بنیاد با برگزاری رويدادهای فرهنگی علاوه بر شناسایی بنگاههای شاخص و برتر در این دو حوزه تلاش دارد تا این مسئوليت را در اصناف نهادینه کند.
وی گفت: یکی از بزرگترین اصناف کشور مجموعه های تولید و عرضه غذاست و بر اساس ارزیابی های انجام شده وضعیت توجه به سلامت وبهداشت مواد غذایی به عنوان یکی از حقوق حقه شهروندان در مجموعه این مراکز از شرایط خوبی برخوردار است.
رییس اتاق اصناف ایران خاطرنشان کرد که ایجاد دفتر سلامت در اتاق اصناف ایران نیز با هدف برقراری تعامل بین اصناف با مجموعه های اجرایی و تقنینی در حاکمیت است تا قواعد به درستی تبیین و به درستی اجرایی شود.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی اصناف ايران و دبیر دومین جشنواره تغذیه برتر نیز گفت : بنیاد پرداختن به مسایل فرهنگی و نهادینه کردن مسولیت اجتماعی در حوزه های مختلف صنفی را بطور جد در دستور کار خود قرار داده است.
منصور حسینی افزود : در دومین جشنواره تغذيه برتر که در تاریخ ۵ اسفند ماه در هتل فردوسی تهران برگزار می شود، بیش از ۳۰ بنگاه تولید و عرضه غذا اعم از تأمین کنندگان مواد اولیه غذایی، تامین کنندگان و سازندگان تجهیزات صنایع غذایی و مسئولان و صاحبان چلوکبابی ها، رستوران ها، کافی شاپ ها، فست فودها و هتل ها جهت ارزیابی بین المللی کاندیدا شدند.
وی گفت: ارزیابی ها در چهار حوزه اصلی کیفیت مواد اولیه تهيه شده ، نگهداري ، طبخ و عمل آوری مواد غذایی، نحوه ارایه و مشتری مداری وهمچنين دکوراسیون و فضای واحدها صورت خواهد گرفت.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی اصناف افزود: برگزاری دوره هاى آموزشي مقدماتى و پيشرفته واحدهاى غذايى رستورانها و فست فودها و دوره هاى تخصصى آموزش مشترى مدارى و برخورد با مشترى شامل: اصول بين المللى آداب معاشرت در كسب و كار ،اصول پذيرايى و تفاوت هاى فرهنگى در ميزبانى بين الملل ، آموزش اصول صحيح آداب پذيرايى و تشريفات در ميزبانى ،اصول بهداشت فردى و نقش آن در ارتباط موثر با مشترى ، اصول استاندارد پوشش و لباس پرسنل پذيرايى و سرويس از جمله دوره های آموزشی طراحی شده برای اصناف این حوزه است.
همچنین دوره هاى تخصصى مديريت آشپزخانه مجموعه هاى غذايى و رستورانها از قبیل اصول استاندارد چيدمان تجهيزات پخت و آماده سازى اوليه، اصول چيدمان مواد غذايى در يخچال و شيت بندى مواد اوليه ، روش هاى استاندارد انجماد مواد غذايى و خارج سازى از انجماد،كد گذارى مواد پروتئينى بر اساس تاريخ مصرف و زمان توليد ، آشنايى اوليه فنى با تجهيزات پخت و سرويس هاى متداول فنى در دستورکار دفتر سلامت بنیاد و اتاق قرار دارد.
وی گفت: در مجموع ۴۰ عنوان آموزشی بین المللی با حضور اساتید خارجی برای این حوزه طراحی شده است که علاوه بر عناوین پیش گفته آموزش آماده سازى مواد غذايى تازه مصرف روزانه غير منجمد،آموزش نظافت داخلى آشپزخانه و اصول نظافت داخل يخچالها،آموزش پكينگ نگهدارى بهداشتى باقى مانده مواد غذايى روزانه،آموزش نظافت شخصى و پرسنلى بخش غذا و اصول استاندارد ،آموزش طبقه بندى مواد غذايى و نحوه چيدمان انواع ظروف غذا١٠-آموزش استفاده صحيح و شناخت انواع ظروف طبخ غذا در دستور کار قرار دارد.
حسینی همچنین دوره هاى تخصصى مديريتى راه اندازى رستوران و فست فود را شامل : اصول اوليه شناخت محل و متناسب بودن آن با نوع واحد صنفي، اصول اوليه شناخت منو و ترتيب بندى غذاهاى هم گروه و پايه، شناخت انواع دكوراسيون و فصل بندى انواع صنوف با نوع دكور،اصول قيمت گذارى و تعيين سود و زيان و كاهش هزينه هاى سربار،اصول تربيت نيروهاى متخصص و زبده و همكاري هاى درازمدت ذکر کرد.
ناصر حسینی رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش در این میزگرد گفت: اجناس مورد استفاده در واحدهای طبخ غذا باید مورد تایید بهداشت باشد، محیط کار باید مناسب و استاندارد باشد؛ کسی هم که غذا تهیه می کند باید از مواد اولیه با کیفیت، غذای با کیفیت تهیه و تحویل مصرف کننده بدهد. این سه آیتم اگر مورد تایید باشد، غذای سالم طبخ می شود.
او افزود: با توجه به رشد جمعیت بخصوص در کلان شهرها شاهد این هستیم که واحدهای عرضه غذا به صورت قارچ گونه رو به افزایش هستند بحث کیفیت مواد اولیه مطرح می شود که در بسیاری از موارد رعایت نمی شود.۹۴۴ عضو ثابت در اتحادیه وجود دارد که پروانه دارند و بهداشت آنها را تایید کرده است.همچنین ۲۸ بازرس هم در اتحادیه فعالیت می کنند. حدود هزار واحد صنفی بدون مجوز در حال فعالیت هستند که از این تعداد پرونده ۴۵۰ واحد برای اماکن ارسال شده است و ۶۵۰ واحد نیز توسط بازرس ها شناسایی و برای بازرسی اتاق اصناف ارسال شده است.
منصور بردبار مقدم عضو هیات مدیره اتحادیه رستوران داران نیز که در این میزگرد حضور داشت، بیان کرد: معضل بیکاری موجب شده است که هر کسی در خانه خود اقدام به طبخ غذا کند و با این توجیه که نان آور خانه است به فعالیت خود تحت هر شرایطی ادامه دهد؛ اما مساله غذا ساده نیست و با جان مردم در ارتباط است ۸۵۰ آیتم باید جمع شود تا یک قاشق غذا تولید و میل شود. غذای خانگی مجبور به رعایت تمام اصول بهداشتی نیست.این مساله باید ممیزی شود و نحوه درست عمل آوری رعایت شود. غذاها بی کیفیت حاوی مواد مضری است که به بدن ما صدمه وارد می کند و موجب انواع سرطان ها و بیماری ها می شود.
او تاکید کرد: اصناف برای حل این مشکل برنامه هایی دارد و به همین خاطر توصیه می کنم خانواده هایی که توان خرید غذا با قیمت های بالا را ندارند یک پرس را خریداری کرده و با هم مصرف کنند، سیر شدن نباید به هر قیمتی باشد. روز به روزبه مشکلات خانواده های فقیر اضافه می شود آیا شاغل شدن باید به هر قیمتی باشد؟ واحدهای صنفی که بهداشت نداشته باشند، می توانند مصرف کننده را به سوی مرگ سوق دهند.
حسینی گفت: تعداد معدودی در بازرسی ها واحدهایی هستند که پروانه دارند و عدم انطباق می گیرند؛ وای به حال دیگر غذاخوری هایی که پروانه ندارند؛ همچنین از واحدهای صنفی که کار خود را به درستی انجام می دهند حمایت نمی شود. از ابتدای سال تا امروز چهار بار در گوشت افزایش قیمت داشته ایم اما قیمت غذا باید سالانه افزایش پیدا کند و این اصناف را با مشکل مواجه کرده است.
ریشه بیماری های متعدد بدلیل تغذیه ناسالم است/ فضای رقابتی در واحدهای عرضه کننده غذا کم است
به گزارش خبرنگار ما، انعام شکری نماینده سازمان جهانی ایمنی غذا در میزگرد بررسی تغذیه برتر ، گفت: به دلیل زندگی ماشینی که با آن مواجه هستیم و بخاطر افزایش مصرف غذاهایی که در بیرون از خانه تهیه می شود، اتاق اصناف ایران این مسئولیت را احساس کرده است تا بحث سلامت غذا را بیش از پیش مورد توجه قرار دهد؛ چراکه بیماری های بسیاری بدلیل تغذیه نامناسب حاصل شده است.
دبیر علمی جشنواره افزود: در تهران ۸ واحد همگن در حوزه غذا وجود دارد که کمی با هم تفاوت دارند؛ اتاق اصناف ایران با توجه به مسئولیت اجتماعی خود مسئول بهداشت جامعه است البته از لحاظ قانون اساسی متولی بهداشت وزارت بهداشت است اما اصناف در کنار فعالیت های خود به این مساله توجه ویژه ای دارد؛ چراکه سالهاست صنوف با مسائل عفونت ها و آلودگی بیولوژیکی مواجه هستند که باید مدیریت شود. از آنجایی که صنوف تاثیر زیادی در فرهنگ غذایی جامعه دارند درصدد برگزاری جشنواره هایی هستیم تا واحدهای عرضه کننده غذا با روش های بهداشتی و استاندارد در حوزه غذا آشنا شوند.
شکری در ادامه گفت: در کنار این قضیه با همکاری واحدهای دانشگاهی فعالیت هایی انجام می شود؛ مثلا نمونه ای از غذاها را انتخاب می کنیم و میزان نمک و کربوهیدرات ها و دیگر مواد موجود در غذا را بررسی می کنیم تا سلامت غذا را بررسی کرده باشیم و این نشانه مسئولیت اجتماعی اتاق اصناف ایران است.
وی افزود: برای اینکه احساس مسئولیت را برای همه واحدهای صنفی ایجاد کنیم، به کمک بنیاد فرهنگی اصناف ایران ، مجلس شورای اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه شهید بهشتی و سازمان غذا و دارو و تمامی ۸ اتحادیه صنفی که در این زمینه فعالیت می کنند، دومین دوره جشنواره تغذیه برتر را در پنجم اسفند برگزار می شود تا در خصوص مسایلی که در رابطه با سلامت جامعه است بحث و تبادل نظر صورت گیرد.
نماینده سازمان جهاني ایمنی غذا تاکید کرد: سال گذشته نیز این جشنواره برگزار شد؛ سلامت جامعه شعار ما است، همچنین ۵ آیتم را در رستوران ها مد نظر داریم، مواد اولیه، نیروی انسانی، فرایند تولید،فضا و سرویس خدمات و هدف آن فرهنگ سازی برای سلامت جامعه است.
در ادامه این نشست، علیرضا نورانی دبیر اجرایی جشنواره بیان داشت: اعطای نشان برتر ایرانی در حوزه تغذیه اصلی ترین هدف این جشنواره است.
وی گفت: اصناف و فعالین این حوزه که علاقه مند هستند توسط کمیته ارزیابی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و شاخص های متعددی برای ارزیابی تعریف شده است.
وی گفت:در نهایت به کسانی که حائز رتبه می شوند نشان اعطا می شود؛ این نشان اعتماد است که خیال مصرف کننده را آسوده خواهد کرد.
نورانی تاکید کرد: معرفی غذای سنتی ایران به جامعه بین الملل نیز مدنظر است؛ هر کشوری را در دنیا با یک غذا می شناسند اما غذاهای ایرانی در این زمینه خوش اقبال نبوده اند؛ البته کم کاری از ما بوده است. در این جشنواره کارگاه های آموزشی نیز برگزار خواهد شد.

0

پاسخ دهید